În clasa a V-a

Viitorii noștri absolvenți se pregătesc deja de clasa a V-a. Unii deja știu încotro să se îndrepte. Arin este un elev pasionat de  logică și matematică, dar înainte de toate are înclinații, este înzestrat către acest domeniu. Rezolvă cu ușurință probleme complicate aspect care l-a determinat să se orienteze spre Liceul de Informatică ”Grigore Moisil” din Iași . În urma concursurilor desfășurate recent a primit premul I la informatică și premiul III la matematică. A obținut și alte premii la Liceul Național respectiv la C. Negruzzi dar alegerea a fost făcută.

Ilinca studiază cu plăcere limbile străine și este un copil deosebit de creativ. Cum și-a dorit să-și continue studiile la Liceul Emil Racoviță, s-a prezentat la examen și a obținut locul I .

Nu-l uităm nici pe Alex care a obținut locul III la C. Negruzzi unde de altfel va și învăța din clasa a V-a.

În urmă cu cinci ani se înființase Școala Lorelay din Iași care, pornise la drum cu scopul de a oferi elevilor învățământ de calitate  dar nu în maniera clasică. Lorelay luase ființă pentru a se apropia de elevi și a-i atrage, luase ființă ca alternativă pentru părinții care doresc altceva de la școală.

De fapt, scopul acestei școli se înfiripase  cu ani în urmă vizitând și lucrând  în școli din Franța, Olanda sau Anglia . Atunci am văzut ce înseamnă învățământ orientat spre nevoile societații, ale copiilor, atunci am aflat că elevii pot veni și din plăcere la școală , cu idei, cu dorințe de a descoperi lucruri noi sau pentru a-și dezvolta creativitatea. Atunci am decis că o astfel de școală se poate și la noi.

Am decis de asemenea o școală care să fie prietenă copiilor, adaptată după nevoile lor, o școală care să nu-i traumatizeze și să-i împovăreze inutil și înainte de vreme. Am vrut ca elevii noștri să îndrăgească școala , să vină cu plăcere și să se întoarcă acasă cu lucruri noi.

Unii au spus că nu se poate . Noi facem tot ce se poate pentru ca elevii noștri să-și descopere abilitățile înnăscute, să le dezvoltăm și să reușească să-și urmeze dorințele.

 

Felicitări și succes tuturor !

ilinca
arin